dimecres, 25 de març del 2015

Comunicat de premsa després de la segona assemblea

El mes passat va néixer Reus Assemblea Oberta amb l'objectiu de crear una candidatura ciutadana i unitària per recuperar Reus per a totes les persones que hi vivim.

En la nostra darrera assemblea hem aprovat un codi étic, on ens proposems treballar seguint els principis d'eficiència, legalitat , transparència i servei a la ciutadania.

Estem en un moment de canvi, un moment d'emergència social, d'exigir més i millor democràcia i de posar en pràctica aquest anhel. Per aquesta raó, hem volgut convidar a tots els ciutadans i ciutadanes de Reus majors de 16 anys a escollir els candidats i candidates i participar en la elaboració del programa de govern que s'ha de prioritzar. És el moment del qui i el què, de decidir qui volem que vagi a les institucions i per fer què.

Ja hem aprovat els punts centrals de la normativa que regirà aquest proces. Properament farem públic el calendari d'inscripció com electors, de presentació de candidats/tes i de data de votació. Cridem a la ciutadania a paricipar-hi: la política la fem entre tots!

Tot i que encara estem en proces d'alaboració programàtica, consideren oportú reivindicar ara mateix la millora del servei d'urgencies sanitaries.

Volem reconèixer, en primer lloc, l'esforç i l'eficiència dels treballadors i treballadores de l`'Hospital de Sant Joan, un esforç que han de realitzar en uns temps de retallades, incerteses i amenaces sobre la seva percepció salarial.

Alhora constatem que, a causa de la ubicació geogràfica de l'Hospital, una part de les urgències s'estan atenent en centres privats concertats del centre de la ciutat el que acaba comportant una desviació de recursos públics cap a empreses amb ànim de lucre. Considerem que s'ha de reforçar i publicitar el Cap Sant Pera, com a lloc prioritari d'assistència per als serveis d'urgències del centre. Però això ha d'anar acompanyat de l'ampliació de la resta de serveis en aquest mateix Cap. A la vegada proposem crear un punt de suport a l'antic hospital, davant del mercat, seguint el pas que s'ha iniciat amb la policia municipal, propiciant així els serveis de proximitat.

Aquesta reivindicació s'inscriu en la nostra proposta general de potenciar la salut i l’atenció sanitària i comunitària públiques.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada