divendres, 27 de març del 2015

Reglament per escollir els/les membres de la llista Reus Assemblea Oberta



  1. El període de les primàries començarà el 27-3 i acabarà el 7-4, data en la que es portarà a terme la votacio.
  2.  S’habilitaran dues maneres de votar, una telemàtica i una presencial. 
  3. Qualsevol persona que acrediti ser major de 16 anys i residir a Reus es podrà personar com elector, sense necesitat d'inscripció previa i podrà votar de manera presencial. Una setmana abans de la votació es donarà a coneixer els punts de votació i els horaris.
  4. Les persones que optin per vot telemàtic hauran d'inscriures previament fent servir l’adreça de correu electrònic "reusassembleaoberta@gmail.com". Un cop inscrites rebran informació sobre com votar.
  5. Seran elegibles totes aquelles persones majors de 18 anys que manifestin la seva voluntat de formar part de la llista i acceptin el codi ètic.
  6.  Es farà el procès d’elecció en tres blocs. 1/Cap de llista. 2/ Del 2 al 9 lloc. 3/Del 10 fins al final de la llista
  7. Les persones que es presentin com a candidates hauran de dir en quins blocs ho fan i el lloc per el que es presenten dins del bloc.
  8. Podrà cadascuna de les persones optar a un, dos o tres llocs , sempre que sigui en blocs diferents, ocupant finalment el lloc que consideri adient.
  9. La candidatura s'haurà de presentar presencialment a l'assemblea del dia 7 d'abril. També es podrà presentar de manera delegada amb l'aval de 3 persones presents a l'assemblea.
  10. En qualsevol moment un/a candidat/ta pot retirar-se de les primàries.
  11. Els electors podran votar la totalitat de la llista , posant una x en la casella dels candidats que considerint més adhients.  Només es podrá votar a un candidat per cada un dels llocs.
  12. El candidat escollit per a cada lloc será el que obtingui més vots en el lloc en questió.
  13. L'assemblea nomenarà una comissió electoral de 3 persones amb les seguents funcions a) Validar les candidatures que es presenten i elaborar les paperetes. b) Vetllar per la confidencialitat de les dades. c) Fer públic el calendari del procés i garantir-ne el compliment. d) Garantir la informació   e) Organitzar i garantir els punts de votació i el funcionament de la plataforma eletrònica per votar. f) Atendre les reclamacions, g)Comunicar el resultat de l’escrutini .
  14. L’assemblea ratificarà en darrera instancia tot el procès.
  15. Si es presenta una única candidatura amb un/a únic/a candidat/a per cada lloc, es podrà optar per vot a ma alçada  sempre que ho accepti el 100% de l'assemblea.
  16. L'assignació de vots és ponderada en funció del lloc. La ponderació serà inversa al lloc, valent 1 per al lloc 24 i 24 per al lloc 1 i així successivament

Exemple amb una únic o amb tres paperetes, segons decideixi l'assemblea.


Candidat vot Candidat vot Candidat vot Candidat vot
Bloc 1 1 Ab
Bq
Cj
Dw
Bloc 2 2 Ac
Bw
Ck
Dq

3 Ad
Be
Cl
De

4 Af
Br

Dr

5 Ag
Bt
Cz
Dt

6 Ah
By
Cs
Dy

7 Aj
Bu
Cd
D

8 Ak
Bi
Cf
Du

9 Al
Bo
Cg
Di
Bloc 3 10 All
Bp
Ch
Do

11 Am
Ba
Cj
Dp

12 An
Bs
Ck
Da

13 Any
Bd
Cl
Ds

14 Ao
Bf

Dd

15 Ap
Bg
Cz
Df

16 Aq
Bh
Cx
Dg

17 Dr
Bj
Cc
Dh

18 Ds
Bk
Cv
Dj

19 Dt
Bl
Cg
Dk

20 Dv
Bs
Ch
Dl

21 Dw
Bd
Cj


22 Dx
Bf
Ch


23 Dy
Bg
Cn
Da

24 Dz
Bh
Cb
Dz

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada