divendres, 6 de març del 2015

Punts de partida

DIGNITAT, DRETS I DEMOCRACIA
Totes les persones que conformen l’assemblea constituent accepten els següents compromisos:

  1. Pla de rescat social municipal. Un pla que concreti i faci realitat el mínim vital garantit, que garanteixi el dret a l’alimentació bàsica de totes les persones i els subministraments bàsics (aigua, llum, gas). Per fer front al seu finançament crearem un Fons municipal de garantia dels drets bàsics.
  2. Pla d’emergència contra l’atur que integri tots els recursos públics i desenvolupi polítiques actives d’inserció. Suport a l’emprenedoria i el comerç local i a l’economia verda, cooperativista, social i solidària.
  3. Municipis lliures de desnonaments. Creació d’un fons social d’habitatge i elaboració d’un Pla de mobilització urgent d’habitatge públic. Pressionar als bancs que mantinguin pisos buits per tal d’estimular la seva sortida al mercat i permetre aquests pisos entrin en el fons social d’habitatge.
  4. Ciutats i pobles en defensa de l’educació i la sanitat públiques. Ens oposem al tancament de centres educatius i línies educatives, l’augment de ràtios i els convenis amb escoles d’elit. Treballarem per elaborar Projectes educatius locals que integrin el conjunt de l’oferta formativa a pobles i ciutats. Ens declarem territoris lliures de FOMCE (“Llei Wert”). Ajuntaments en suport a la lluita per evitar el tancament de serveis, reducció d’horaris i privatitzacions dels CAPs i hospital.
  5. Ciutats i pobles contra el canvi climàtic. Compromís ciutadà per la sostenibilitat: per la qualitat ambiental, la mobilitat sostenible i la protecció de la biodiversitat. Ciutat i pobles 100% renovables, segurs i resistents ambientalment.
  6. Aplicarem la tarifació social que estableixi la progressivitat en qualsevol contribució ciutadana als serveis públics i com a garantia d’equitat i accessibilitat.
  7. Impulsarem una auditoria del deute per rebutjar el que hagi estat generat per actuacions injustes contra a l’ajuntament o imposades des d’altres administracions. Exigirem el pagament dels deutes de la Generalitat amb els ajuntaments i el compliment els convenis signats especialment en educació, prestacions socials, cultura i Pla de barris.
  8. Pacte social per l’aigua pública. Subscriurem i desenvoluparem com a compromís local una gestió pública, integrada i participativa del cicle integral de l’aigua.
  9. Participació, transparència i governança ètica. Elaborarem codis ètics dels càrrecs públics locals, eventuals i alta direcció. Crearem del registre de grups de pressió públic i disponible. Transparència i participació en l’elaboració del Pla d’actuació municipal i rendició de comptes. Creació del Consell de Vila o Ciutat, el Consell d’Urbanisme i Política Territorial i el Consell de Comunicació.
  10. Municipi actiu i promotor del suport a l’exercici del dret a decidir, entre altres àmbits, el futur polític de Catalunya.
  11. Municipalisme alternatiu i participatiu: oposició institucional a la Llei de racionalització i sostenibilitat de l’Administració local (LRSAL) i en contra del localisme municipal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada